Minden korábbinál súlyosabb harcok Libanonban

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 5. 15:26
Az eddigi legsúlyosabb légi és tüzérségi harcok voltak Libanon déli részén az izraeli hadsereg és a Hezbollah siíta szervezet fegyveresei között a konfliktus július 12-ei kezdete óta.

A libanoni rendőrségi tájékoztatása szerint reggel 5 óra és dél között az izraeli erők 250 légitámadást hajtottak végre, és 4 ezer tüzérségi lövedéket lőttek ki.

A harci gépek elsősorban Szúr várost és környékét, valamint az izraeli határhoz közeli Aitarún falut támadták, ahol néhány óra alatt 2 ezer lövedék csapódott be.

A libanoni rendőrség szerint a légi csapásokban 14-en sérültek meg, mivel a lakosság nagy része már napokkal korábban elmenekült a térségből.

Az izraeli hadsereg szóvivője a libanoni közléssel ellentétben 160 légi csapásról számolt be az elmúlt 36 óra alatt. Elmondása szerint a kommandósok pontos hírszerzési adatok alapján indítottak támadást a kijelölt célpontok ellen.

A Hezbollah libanoni siíta szervezet fegyveresei is folytatták a rakétatámadásokat az észak-izraeli területek ellen. Haifa városában öten megsebesültek.