Áttetszőek, csípnek, de normálisak

Infostart
2006. augusztus 4. 04:40
Ismét megjelentek Spanyolország déli partjainak strandjainál a medúzák a hőség miatt. Simon Ildikó, a valenciai tiszteletbeli magyar konzulátus munkatársa elmondta, hogy a turisták által legkedveltebb strandokon jelenleg fürdőzhetnek a turisták.

A medúzák megjelenése egy teljesen normális jelenség, minden évben megtörténik - hangsúlyozta Simon Ildikó. Tájékoztatása szerint a dél-spanyolországi strandok nagy részén nem jelentenek problémát az állatok.

A turisták által igen kedvelt Alicante és Benidorn környékén mindenütt zöld zászlók jelzik a strandokon, hogy szabad fürödni. A medúzák már Barcelona környékén sem zavarják a nyaralókat, ahol pár hete még gondot jelentett megjelenésük. Valencia környékén vannak ugyan medúzák, de a fürdőket ott sem zavarják.

Simon Ildikó szerint általában 60-90 centiméter hosszú állatokról van szó, ha a csápokat is hozzászámoljuk, testük mintegy 40 centiméter átmérőjű. Csípésük hasonló a rovarcsípéshez, csak sokkal kellemetlenebb, de ugyanúgy fájdalmat és bőrpírt okoz, amit jéggel lehet csillapítani.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást