Légierő helyett tüzérséggel támad Izrael

InfoRádió / MTI
2006. július 31. 13:06
Ismét libanoni településeket lőtt az izraeli tüzérség - közölte a libanoni rendőrség. A tájékoztatás szerint a Szúr kikötőváros közelében végrehajtott támadásban egy libanoni katona meghalt, három megsebesült. Közben izraeli közlés szerint a Hebollah rakétákat lőtt ki a zsidó állam alakulataira; 3 izraeli katona megsebesült.

Korábban Izrael bejelentette: 48 órára felfüggeszti a Dél-Libanon elleni légi csapásokat, hogy kivizsgálhassák a Kana elleni tegnap reggeli bombázás körülményeit. A menekülteknek otthont adó háromemeletes épület elleni támadásban több mint 60 civil, köztük 37 gyermek halt meg.

Közben az izraeli védelmi miniszter a parlament rendkívüli ülésén azt mondta: a 48 órás tűzszünet ellenére a zsidó állam nem fogad el azonnali tűzszünetet Libanonban.

Amír Perec úgy véli: a fegyvernyugvás bejelentése után a szélsőségesek ismét aktívabbak lennének. A miniszter hangsúlyozta: a Hezbollah rakétái továbbra is súlyosan fenyegetik Izraelt.

Fuad Szinjóra libanoni miniszterelnök ugyanakkor azt közölte: csak azonnali, előfeltételek nélküli tűzszünetről hajlandó tárgyalni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az InfoRádió libanoni összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást