Hol nyaralnak a politikusok?

Infostart
2006. július 27. 12:49
Berlinben is megkezdődött a politika nyári szünete és az államférfiak jó része máris elhagyta a fővárost. Közülük azonban csak kevesen távoztak külföldre, mert nagyrészük német földön nyaral.

Biztonsági okokból eddig nem közölték, hogy Angela Merkel és a nyilvánosságot kerülő férje hol tölti szabadságát. Tavasszal a kancellár egy hetet Ischia szigetén pihent - jelentette az InfoRádió németországi tudósítója.

Hivatali elődje, Gerhard Schröder rendszeresen a festői dél-olasz Positano egy tengerparti villájában nyaralt családjával. A berlini kabinet második helyén álló Franz Müntefering munkaügyi miniszter a Berlintől északra fekvő tóvidéken keres felüdülést.

Akik Németországban pihennek

A gazdasági ügyekért felelős Michael Glos egy Nürnberg közeli ódon kisvárosban, Prichenstadtban tölti szabadságát. Wolfgang Schäuble belügyminiszter, aki egy merénylet miatt csak tolókocsival tud közlekedni, az Északi-tengerben lévő igencsak szeles Sylt szigetét választotta kikapcsolódásra.

A Szociáldemokrata Párt élén álló Kurt Beck szűkebb pátriájában, Rajna-Falz-ban, a Dunakanyarra emlékeztető Mosel vidékén kerékpártúrák során tölt politikamentes heteket.

Népszerű Spanyolország

A bajor tartományi kormányfő, Edmund Stoiber idén is a spanyol tengerpartra utazik, míg thüringiai kollégája, Dieter Althaus ezúttal Peruba készül magánemberként. A nemrég alakult ellenzéki Baloldali Párt élén álló egykori szociáldemokrata kancellárjelölt, Oskar Lafontain Mallorcán tölti szabadságát.

Kommentátorok szerint a vezető politikusok a viszonylag átlagos nyaralási célokkal is polgár-közelségüket akarják kifejezni. A magas munkanélküliség miatt kiváltképpen az egykori NDK lakóinak jelentős része egyáltalán nem nyaral. Egy csütörtökön közétett felmérés szerint a keletnémetek közel fele három éve egyáltalán nem volt szabadságon.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást