A szlovák kormányfő szerint a magyar külügyminiszter levele "nem fontos"

InfoRádió / MTI
2006. július 26. 14:47
Robert Fico szlovák miniszterelnök nem tulajdonít jelentőséget Göncz Kinga szlovák elhatárolódást sürgető levelének. A magyar külügyminiszter a dokumentumban arra kérte szlovák kollégáját, hogy a kormány határolódjon el a koalíciós partner Jan Slota magyarellenes kijelentéseitől.

"A világban annyi mindenféle levél kering" - reagált hírügynökségi források szerint Göncz Kinga magyar külügyminiszter a szélsőséges koalíciós megnyilvánulásoktól történő elhatárolódást sürgető levelére a szlovák miniszterelnök.

Robert Fico szerint Szlovákia és Magyarország között semmilyen probléma sincs, Göncz Kinga levelét pedig "nem tartja fontosnak".

Más álláspontot hangoztatott Ivan Gasparovic szlovák államfő, aki közölte: nem tud azonosulni a kormánykoalícióhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) élén álló Ján Slota újabb magyarellenes kijelentéseinek "megfogalmazásával".

Csáky: becsülendő Göncz Kinga szándéka

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának alelnöke szerint becsülendő a magyar külügyminiszter szándéka, de szerinte levelével Göncz Kinga nem ér célt.

Csáky Pál az InfoRádióban úgy vélte: a szlovák kormány nem határolódik el a Szlovák Nemzeti Párt elnökének kijelentéseitől, tehát nem hoz testületi állásfoglalást.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának alelnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást