Helikopterrel szállítják Budapestre a súlyos balesetben megsérült Fidesz-titkárt

Infostart
2006. július 24. 14:11
Helikopterrel szállítják Marosvásárhelyről Budapestre Répás Zsuzsát, a Fidesz külügyi kabinetjének a titkárát, aki a Bálványosi Nyári Szabadegyetemről hazafelé tartva sérült meg egy súlyos autóbalesetben.

Marosvásárhelyen a déli órákra várták annak a helikopternek a felszállási engedélyét, mely a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség külügyi kabinetjének a titkárát, Répás Zsuzsát szállítja Budapestre - jelentette az InfoRádió romániai tudósítója.

Répás Zsuzsa vasárnap a Bálványosi Nyári Szabadegyetemről tartott hazafelé, amikor a Maros megyei Hármasfalu térségében egy súlyos autóbalesetben megsérült. Az aszfaltburkolaton tátongó lyukat próbálta kikerülni, amikor autója megpördült, felborult és egy út széli fának csapódott.

Alig tudták kimenteni

Két óra hosszat tartott, amíg a mentőknek sikerült kiemelniük a roncsok közül. A késést többek között az okozta, hogy az eredetileg helyszínre vitt szerszámokkal nem sikerült szétvágni az autót, így a mentőhelikopternek kétszer is kellett fordulnia.

A marosvásárhelyi rohammentősök diagnózisa szerint Répás Zsuzsa súlyos koponya- és tüdősérüléseket szenvedett, több nyakcsigolyája is eltörött, eszméletét azonban egy pillanatig sem vesztette el.

Budapestre szállítják

Állapotát súlyosnak de nem életveszélyesnek, illetve stabilnak ítélték orvosai. Mint elmondták, az eltörött csigolyák nem mozdultak el, és az agyhártyai bevérzés mértéke sem növekedett.

Az orvosok szerint az elszenvedett tüdősérüléseknél léphetnek fel esetleg komplikációk. Répás Zsuzsát a marosvásárhelyi rohammentők helikoptere szállította a helyi repülőtérig, ahonnan egy Budapestről érkezett helikopterre tették át.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást