Moszkva 10 millió dolláros vérdíjat tűzött ki

InfoRádió / MTI
2006. június 30. 14:41
Oroszország tízmillió dollárt fizet azért az információért, amelynek révén megtalálhatja és megsemmisítheti Irakban megölt négy diplomatájának gyilkosait - közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője.

"A kitűzött cél eléréséhez hozzásegítő információért tízmillió dollár díjat fog fizetni az Oroszországi Föderáció országos terrorizmusellenes bizottsága" - mondta Nyikolaj Patrusev.

Vlagyimir Putyin elnök szerdán utasította a titkosszolgálatokat, hogy kutassák fel és semmisítsék meg a bagdadi orosz nagykövetség június elején elrabolt diplomatáinak gyilkosait.

Az orosz államfő tájékoztatta döntéséről Szalman bin Abdel Aziz szaúdi herceget, aki a bejelentés idején Moszkvában tartózkodott.

Vlagyimir Putyin a találkozón hangsúlyozta: Oroszország hálás lesz partnereinek, ha azok bármilyen, az elkövetőkkel kapcsolatos információval segítik.

A moszkvai külügyminisztérium hétfőn erősítette meg, hogy a túszejtők megölték az Irakban június 3-án elrabolt orosz diplomatákat.

A túszok meggyilkolását az al-Kaida terrorhálózathoz közel álló iraki csoport, a Mudzsáhidok Konzultatív Tanácsa vállalta magára.