Kormánytag lesz a Magyarországot lerohanni akaró szlovák politikus

Infostart
2006. június 28. 19:30
A szlovák választásokon győztes szociáldemokrata Smer elnöke, Robert Fico szerdán este bejelentette: a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párttal (SNS) és a Vladimír Meciar nevével jegyzett Néppárt - Demokratikus Szlovákiáért Mozgalommal (LS-HZDS) alakít kormányt. A Magyar Koalíció Pártja nem lesz koalíciós partner.

A nacionalistának tartott Ján Slotával és Vladimir Meciárral közösen kormányoz majd a szlovák választásokon győztes szociáldemokrata Smer elnöke, Robert Fico.

A politikus a döntést egyértelműnek nevezte, ami egyben azt is jelenti, hogy kimarad a kormányból a Magyar Koalíció Pártja.

Bugár Béla elnök az InfoRádióban úgy vélte, hogy az ország számára a lehető legroszabb szövetség jött létre. A politikus attól tart, hogy erősödni fog a magyarellenesség a felvidéken.

A Jan Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt általában magyarellenes retorikájával hívja fel magára a figyelmet. Jan Slota akart már tankkal bevonulni Budapestre, és avatott hatalmas lovasszobrot egy sohanemvolt, magyarok elleni győztes csata "helyszínén", Zsolnán.

A Néppárt-Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom vezetője pedig nem más, mint Vladimír Meciar, Szlovákia többszörös miniszterelnöke, akit kormányzása alatt tökéletesen szalonképtelennek tartottak Európa nyugati felén.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bugár Béla
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást