eur:
393.86
usd:
367.95
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Izrael minden eszközzel az elrabolt katona kiszabadításáért

Izrael minden eszközt bevet a palesztin fegyveresek által elhurcolt izraeli katona kiszabadítására. Erről az izraeli biztonsági kabinet döntött vasárnap esti rendkívüli ülésén.

Egy palesztin egység a gázai övezeti-egyiptomi-izraeli hármas határnál lévő Kerem Salom-i átkelő közelében hajtott végre támadást.

A lövöldözésben két izraeli és két palesztin is életét vesztette, egy 20 éves, sebesült katonát magukkal vittek a fegyveresek. A szélsőségesek egy titokban ásott alagúton jutottak be izraeli területre.

Az akciót a palesztin kormányt irányító Hamász mozgalom fegyveres szárnya, az Ezzedin al-Kasszám Brigádok, a Népi Ellenállási Bizottságok és egy Iszlám Hadsereg elnevezésű, eddig ismeretlen palesztin csoport közösen vállalta magára.

Az izraeli televízió értesülése szerint a kormány felhatalmazást adott a palesztin szélsőségesek elleni légicsapásokra és egy szárazföldi katonai műveletre a Gázai övezetben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×