eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Egy 42 éves férfi a törökországi robbanás magyar áldozata

Egy 42 éves magyar férfi halt meg a törökországi Antalya közelében történt robbanásban - jelentette be a Külügyminisztérium szóvivője.

Két magyar turista könnyebben megsérült, közülük a 15 éves kislányt megműtöttek, állapota stabil, nem életveszélyes. Polgár Viktor szerint elképzelhető, hogy több magyar sérült is van.

"Az orvosok szerint, ha nem lép fel komplikáció, a magyar kislány két-három napon belül elhagyhatja a kórházat, ahol vele van édesanyja" - közölte Polgár Viktor.

A 27 éves, könnyebben sérült magyar férfi már elhagyhatta a kórházat. A másik, egy 46 éves, szintén könnyebben sérült férfiről a szóvivő azt mondta, neve alapján magyarnak tűnik, egyes hírek szerint azonban holland állampolgár.

Korábban Torma Tamás, az ankarai magyar nagykövetség konzulja a robbantás körülményeiről azt mondta: egy gázpalack, vagy valamilyen hasonló tárgy robbant fel, de azt nem lehet tudni, hogy baleset vagy merénylet történt.

A helyi kormányzó szerint egy étterem ipari méretű gázpalackja robbant fel, de a rendőrség nem zárta ki a merénylet lehetőségét sem.

A detonációban összesen négy ember vesztette életét, 28-an megsérültek.

A robbanás egy vízesést körülvevő parkban történt, amelyet gyakran keresnek fel turisták.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×