Egy 42 éves férfi a törökországi robbanás magyar áldozata

Infostart
2006. június 26. 14:56
Egy 42 éves magyar férfi halt meg a törökországi Antalya közelében történt robbanásban - jelentette be a Külügyminisztérium szóvivője.

Két magyar turista könnyebben megsérült, közülük a 15 éves kislányt megműtöttek, állapota stabil, nem életveszélyes. Polgár Viktor szerint elképzelhető, hogy több magyar sérült is van.

"Az orvosok szerint, ha nem lép fel komplikáció, a magyar kislány két-három napon belül elhagyhatja a kórházat, ahol vele van édesanyja" - közölte Polgár Viktor.

A 27 éves, könnyebben sérült magyar férfi már elhagyhatta a kórházat. A másik, egy 46 éves, szintén könnyebben sérült férfiről a szóvivő azt mondta, neve alapján magyarnak tűnik, egyes hírek szerint azonban holland állampolgár.

Korábban Torma Tamás, az ankarai magyar nagykövetség konzulja a robbantás körülményeiről azt mondta: egy gázpalack, vagy valamilyen hasonló tárgy robbant fel, de azt nem lehet tudni, hogy baleset vagy merénylet történt.

A helyi kormányzó szerint egy étterem ipari méretű gázpalackja robbant fel, de a rendőrség nem zárta ki a merénylet lehetőségét sem.

A detonációban összesen négy ember vesztette életét, 28-an megsérültek.

A robbanás egy vízesést körülvevő parkban történt, amelyet gyakran keresnek fel turisták.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást