eur:
395.03
usd:
372.05
bux:
66385.52
2024. április 16. kedd Csongor

"Cigányok százezrei várják a pillanatot"

"Román és bolgár cigányok százezreinek Ausztriába özönlésével" riogatja Ausztria közvéleményét Hans-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője.

A Kurier című bécsi napilap beszámolója szerint Strache kongresszusi beszédében arra hivatkozott, hogy Ausztria mágnesként vonzza a menedékjoggal visszaélni akarókat, Bulgária és Románia EU-taggá válása pedig azzal fenyeget, hogy "cigányok százezrei" várják a pillanatot, amikor majd Ausztriába tódulhatnak.

Az FPÖ vezetője szerint "ma már túlélési harcról" van szó; arról, hogy a többség ne válhasson kisebbséggé Ausztriában, hogy az osztrákok "háziurak maradhassanak a saját otthonukban".

Strache szerint az állam szociális jellegét kellene erősíteni a bevándorlás támogatása helyett.

Állást foglalt amellett, hogy a vendégmunkások ne hozhassák magukkal a családjukat Ausztriába, valamint szigorúbban szabályozzák a külföldiek munkavállalását és letelepedését az alpesi országban.

Az osztrák statisztikai hivatal májusban közzétett összesítése szerint 2005-ben a 8,2 milliós Ausztriában 788.609 volt a külföldi származásúak száma, ami a lakosság 9,6 százalékának felel meg.

A kimutatások szerint a legtöbb bevándorló Szerbiából és Montenegróból érkezett, mintegy 138 ezren.

Tavaly a magyarok száma 15.455 volt Ausztriában, és ezzel Magyarország a 9. helyre került a 28 országot feltüntető listán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×