eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A homoszexualitás, mint mentális rendellenesség

Amerikai törvényalkotók felhívták a védelmi minisztériumot, hogy módosítsa azt a dokumentumot, amely a homoszexualitást a mentális rendellenességek között sorolja fel.

Az utasítás a homoszexualitást a többi mellett a szellemi visszamaradottsággal, a személyiségzavarral és az alkoholizmussal egy sorban említi.

A Pentagon a tíz kongresszusi képviselő felszólítására közölte: folyik a dokumentum felülvizsgálata.

Marty Meehan demokrata párti képviselő emlékeztetett: a védelmi minisztérium dokumentuma harminc évvel azután sorolja a mentális rendellenességek közé a homoszexualitást, hogy az orvos szakma tévesnek minősítette ezt az osztályozást.

"Nincs olyan tudományos adat, amely alátámasztaná ezt a besorolást, így kénytelenek vagyunk azt hinni, hogy valami más áll a háttérben" - mondta a politikus.

A törvényhozók ugyanakkor kezdeményezték az amerikai hadsereg hozzáállásának és egészségügyi szabályzatainak teljes felülvizsgálatát.

Becsült adatok szerint az amerikai haderőben 65 ezer homoszexuális és biszexuális katona szolgál.

A hadseregnél tilos a nemi identitás iránt hivatalosan érdeklődni, de azokat, akik nyíltan felvállalják saját nemük iránti vonzalmukat, elbocsátják.

A hadseregből az elmúlt tíz év alatt eltávolított tízezer homoszexuális katona pótlása mintegy 200 millió dollárba került.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×