Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Magyar szexbotrány Svájcban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magyar-svájci kerítőhálózatot számoltak fel egy nemzetközi akció keretében Zürichben. A két magyar és két svájci férfi szombathelyi bárokból szervezett be prostituáltakat, akik aztán zürichi szállodákban dolgoztak.

Négy éve tevékenykedett az a kerítőcsoport, amelynek két magyar és két svájci tagját nemzetközi akció közben fogták el. A két magyar férfi közül az egyiket a magyar bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, a másik pedig kiadatási őrizetbe került.

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem elleni osztálya és zürichi társszerve még a múlt kedden, összehangolt akció során fogta el a gyanúsítottakat, akik Szombathelyen különböző bárokban megtévesztéssel, illetve magas prostitúciós jövedelem lehetőségével bírták rá a nőket a külföldi munkára.

Pincérnő és prostituált

Az iroda szóvivője közölte: az akció során a magyar rendőrség kerítés, kitartottság és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt lakása előtt fogta el a kiutaztatásokat bonyolító F. Zoltán szombathelyi lakost.

Horváczy Emese szerint a csoport 2002-től visszatérő jelleggel szervezett be pincérnői, illetve prostitúciós munkára nőket, akiket vonattal vittek Svájcba, majd egy előre lefoglalt szállodai szobába költöztették őket, ahol 2-3 hétig kellett dolgozniuk.

Eddig nyolc sértett

A prostituáltaknak a saját szobájuk árán, illetve az ellátásukhoz szükséges összegen kívüli bevételüket napi két alkalommal át kellett adniuk a Svájcban élő debreceni férfinak, aki így tíz százalékhoz jutott a keresetből.

Az eljárás során eddig nyolc sértettet sikerült azonosítani, de a rendőrség további nőket is keres.