eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Késamnesztia: egy gránátvetőt is leadtak a rendőrségen

Nagy-Britanniában az öt hetes "késamnesztia" első hét napján közel 18 ezer szúrófegyvert adtak le a rendőrségeken. Az egyszerű bicskák és kések mellett bozótvágó késeket és fejszéket is bevittek az őrszobákra. A meglepett cornwalli rendőröknél azonban egy páncéltörő gránátvetővel is jelentkezett valaki.

A brit belügyminisztérium szerint bíztató, hogy már az első héten ennyien döntöttek úgy, hogy élnek a lehetőséggel és megszabadulnak illegálisan tartott fegyvereiktől.

Eddig a legmeglepőbb tárgy, amit leadtak, egy M72-es típusú könnyű páncéltörő gránátvető volt, amit a cornwalli Wadebridge rendőrőrsén adtak le.

A 350 méteres hatótávolságú szerkezet 3,5 kilót nyom, és egy tank megsemmisítésére is képes.

Az amnesztia mindenféle fegyverre vonatkozik, és ha valaki egy gránátvetőtől akar megszabadulni, azzal semmi problémánk nincs - fogalmazott a helyi rendőrségi szóvivő.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×