eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Soros György bűnös

A francia legfelsőbb bíróság szerint bennfentes kereskedésben bűnös Soros György. A magyar származású amerikai milliárdos az Európai Emberi Jogi Bírósághoz fordul a döntése miatt.

A párizsi bíróság egy 1988-as francia bankrészvény-ügylettel összefüggésben állapította meg Soros György bűnösségét, mert úgy ítélte meg, hogy a milliárdos tudomást szerzett a bank tervezett felvásárlásáról, és az információ birtokában kezdett tranzakcióba.

A francia fellebbviteli bíróság korábban egy elsőfokon hozott határozat alapján 2,2 millió dolláros büntetést állapított meg a 95 ezer bankrészvény törvényellenes felvásárlása miatt, de a legfelsőbb bíróság most új számítást írt elő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×