eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hamis ürüggyel hívták a nagykövetségre a kormányfőt

Váratlanul Bagdadba látogatott az amerikai elnök.

George Bush találkozott az iraki főváros erődítményszerű kormányzati és diplomáciai negyedében, az úgynevezett zöld zónában Núri al-Máliki iraki miniszterelnökkel.

Máliki maga is csak néhány perccel korábban értesült az amerikai elnök érkezéséről; biztonsági okokból ugyanis mindössze néhány fehér házi tanácsadó és egy pár, titoktartásra megesketett amerikai újságíró tudott előzetesen a bagdadi útról.

Az iraki kormányfőt azzal az ürüggyel hívták az Egyesült Államok bagdadi nagykövetségére, hogy ott részt vesz egy videokonferencián az amerikai elnökkel.

George Bush találkozik a tervek szerint Dzsalal Talabani iraki elnökkel, továbbá az iraki parlament vezetőjével, több iraki párt vezetőivel és Irakban szolgáló amerikai katonákkal is.

Az iraki háború kitörése óta másodszor látogat az amerikai elnök az arab országba. Először 2003 novemberében, az amerikai hálaadás ünnepén járt Irakban, két héttel Szaddám Huszein megbuktatott iraki diktátor elfogásának bejelentése előtt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×