Túszként tartották a szexrabszolga kisfiát

Infostart
2006. június 9. 10:07
Két nőt azzal vádolnak, hogy elraboltak egy újszülöttet, majd közel négy évig fogva tartották, és így kényszerítették prostitúcióra édesanyját. A kisfiút a spanyol rendőrség szabadított ki, miután lerohanták azt a lakást, ahol a kisfiút egész életében bezárva tartották.

A kisfiú nigériai származású édesanyja a rendőrségnek azt mondta: néhány nappal a szülés után vették el tőle a gyereket és 45 ezer eurós váltságdíjat követeltek tőle, és arra kényszerítették, hogy prostituáltként keresse meg a pénzt.

Az asszonyt, aki - bár ma már legálisan tartózkodik az országban - saját bevallása szerint illegális bevándorlóként érkezett Spanyolországba, voodoo fenyegetésekkel tartotta kézben a gyerekét elrabló két nigériai nő. Később azonban mégis a rendőrséghez fordult, akik bejelentése alapján találták meg a kisfiút.

A három éves gyereket gyakorlatilag fogolyként tartották a lakásba bezárva. A szomszédok a közel négy év alatt egyszer sem látták, csak a hangját hallották. A kisfiú elmaradt a fejlődésben, és épp hogy csak elkezdett beszélni.

Spanyolországba évente több ezer nő érkezik, főleg Brazíliából és Kelet-Európából, jobb megélhetést keresve. A bűnözői bandák karmai közé kerülve azonban prostitúcióra kényszerülnek, hogy vissza tudják fizetni az általában hatalmas összegű kitalált tartozásaikat.