Nincs munkája? Építsen repülőt!

Infostart
2006. június 8. 04:00
Csaknem félezer állás betöltetlen Európa legnagyobb repülőgépgyárában. Az Airbushoz folyamatosan érkeznek a megrendelések, ezeknek azonban a hamburgi vállalat csak akkor tud eleget tenni, ha év végére sikerül munkába állítani csaknem 500 mérnököt.

Az év elején még 1250 állás volt betöltetlen az Airbusnál, de időközben sikerült csaknem 500 új alkalmazottat találni. Így is több száz munkahelyre várnak még jelentkezőket, és ezek között legalább 350 helyre szakképzett mérnököt vennének fel.

Eddig azonban nincs túl nagy tülekedés a jól fizetett állásokért, ezért a vállalat a kiterjesztette a keresést az Európai Unió egész területére.

Szívesen várnak pályakezdőket is, sőt, az 50 év feletti tapasztalt munkavállalókat sem utasítják el. Alapfeltétel azonban a jó angolnyelvtudás, mert a munkafolyamatok szaknyelve az angol.

A repülőgépgyárban jelenleg havonta mintegy 30 utasszállítót szerelnek össze, de remélik, hogy ha az Airbus teljes kapacitással dolgozhat, fokozhatják a termelést ütemét.

A vezető európai és távol-keleti légitársaságok részben az Airbus, részben pedig az amerikai Boingnál rendelik utasszállítóikat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást