Német nők veszélyeztetik a foci-vébét

Infostart
2006. június 2. 12:05
Iszlám hitre áttért német nők készülnek külföldön öngyilkos merényletre - értesültek a német biztonsági hatóságok. A néhány nap múlva kezdődő labdarugó-világbajnokság idejére ezért további óvintézkedéseket léptettek életbe.

Megfigyelés alatt tartják azt a három német nőt, akiről kiderült, hogy Irakban, illetve Pakisztánban öngyilkos merényletre készült - mondta el az InfoRádió németországi tudósítója.

A 20 és 35 év körüli, iszlám hitre tért asszonyok közül ketten gyermeküket is magukkal akarták vinni, de a belbiztonsági szervek még időben értesültek szándékukról, és megakadályozták kiutazásukat.

Az öngyilkos merénylet tervét az internet megfigyelésének köszönhetően sikerült lefülelni, mert a nők a világhálón álltak kapcsolatban az Anszár Al Iszlám nevű, mindenre kész iraki csoporttal.

A hírt a német belügyi hatóságok aggodalommal fogadták, mert - bár a nők külföldön készültek merényletre - ezáltal kézzel fogható bizonyíték áll rendelkezésre, hogy a labdarúgó vb idején nem csak külföldről fenyegeti veszély a biztonságot.

A három német nő esete nem egyedülálló Nyugat-Európában. A múlt év végén egy belga asszony robbantotta fel magát Irakban. 


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást