Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tragikus személycsere: más lányát temették el

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy amerikai család már öt hete virrasztott lányuk kórházi ágya mellett, amikor kiderült: az autóbalesetben megsérült szőke lány nem az ő gyerekük volt, hanem egy vele utazó évfolyamtársa. Saját lányukat már hetekkel korábban eltemette a másik egyetemista családja.

A Taylor Egyetem diákjait szállító kisbusz még április 26-án karambolozott egy teherautóval. A balesetben négy hallgató meghalt. Az illetékes halottkém, Ron Mowery szerint az áldozatok azonosításra alkalmas személyes tárgyai össze vissza szóródtak az autópályán, így végül a többi diák azonosította a túlélőt Laura VanRyn-ként.

Négy nappal a baleset után a Cerak család eltemette azt a fiatal lányt, akit lányuknak, Whitney E. Ceraknak hittek. A koporsót a lány súlyos sérülései miatt a szertartáson nem nyitották ki.

A VanRyn család eközben a lányuknak hitt, szintén súlyosan sérült szőke nő kórházi ágya mellett virrasztott, ám ahogy a lány egyre inkább magához tért és tudatára ébredt, a szülők gyanút fogtak. A lányuknak hitt fiatal nő ugyanis például a Laura megszólításra többször is a Whitney névvel reagált.

A kórház végül a fogsora alapján azonosította a fiatal lányt, Whitney E. Cerakként. Az illetékesek és a két család szerint a két lány közötti rendkívüli fizikai hasonlóság miatt történhetett a tragikus személycsere.