Övön aluli ütések a kampányzáró vitában

Infostart
2006. június 1. 10:53
A kormányfői posztra legesélyesebb két politikus nyilvános televíziós vitájával véget ért Csehországban a választási kampány.

Jirí Paroubek szociáldemokrata miniszterelnök és Mirek Topolánek, az ellenzéki polgári demokraták vezére a nagy érdeklődéssel várt vitában nem kímélte egymást, sőt gyakran övön aluli ütéseket is bevittek egymásnak.

A vita időnként piaci hangulatot idézett, ugyanis mindkét tábor szimpatizánsai is jelen voltak az eszmecserén, akik gyakran bekiabálásokkal adtak hangot véleményüknek.

A két pártelnök elsősorban egymás ígéreteire fókuszált. Paroubek szerint a polgári demokraták gazdasági programja tele van irreális ígéretekkel, a szociáldemokrata pártelnök a többi között határozottan elutasította az egykulcsos adót, amely szerinte Szlovákiában sem vált be.

A polgári demokraták vezére ezúttal is azzal vádolta a szociáldemokratákat, hogy a jelenlegi államapparátus egy része összefonódott az alvilággal.

Topolánek utalt arra a jelentésre, melyet Jan Kubice, a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának vezetője terjesztett a hét elején a parlament védelmi és biztonsági bizottsága elé.

Ebben több konkrét ügy alapján az alvilággal való együttműködéssel vádolta meg a szociáldemokraták vezetését.

Jirí Paroubek határozottan elutasította a vádakat, és azt állította, a polgári demokraták a rendőrség egy részének bevonásával politikai összeesküvést szőttek ellene.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást