eur:
394.05
usd:
369.37
bux:
65214.53
2024. április 19. péntek Emma

Olaszország megint választ

Olaszországban folytatódnak a kétnapos részleges helyhatósági választások. A mintegy 50 millió választásra jogosult csaknem egyharmada járulhat az urnákhoz. A voksoláson 1261 település, 8 régió és Szicília helyi vezetőit választják meg.

Olaszország ismétválaszt. Alig értek véget a képviselői választások és alakult meg az új kormány, az olaszok megint az urnákhoz járulnak.

Szicíliában már vasárnap este lezárult a szavazás. A többi helyszínen reggel 7-től délután 15 óráig lehet voksolni.

Lapértesülés szerint a községekben a szavazásra jogosultak 52 százaléka, míg a régiókban 42 százaléka vett részt eddig.

Rómában, Milánóban, Nápolyban és Torinóban főpolgármestert is választanak. A fővárosban Walter Veltroni jelenlegi városvezető, a Romano Prodi kormányfő irányította pártszövetségéhez tartozó Baloldali Demokraták politikusának győzelmét várják.

Szakértők a mostani választást az új kormány első népszerűségi mutatójának tekintik. Az első eredményeket este teszik közzé Olaszországban.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×