"A pápa nem elődjének árnyékában, hanem fényében áll"

Infostart
2006. május 28. 15:31
Csaknem egy millió ember előtt mutatott be szabadtéri misét Lengyelországban XVI. Benedek pápa. A misén koncelebrált Seregély István egri érsek és Katona István püspök, valamint Erdő Péter bíboros személyes képviseletében Kiss-Rigó László püspök.

A pápa azt mondta, hogy a keresztényeknek a földön kell állniuk, de az égre kell tekinteniük - összegezte XVI. Benedek üzenetét az InfoRádióban Pável atya lengyel szerzetes.

Ez azt jelenti, hogy a hívők életének célja nem a földi létben van - tette hozzá.

A szerzetes azt mondta: XVI. Benedek megemlékezett a szombati ifjúsági találkozóról, amely azt mutatta számára, hogy "az egyház fiatal, az egyház él".

XVI. Benedek nem II. János Pál árnyékában, hanem az ő fényében áll. Nem próbálja elődjét másolni, hanem önmagát adja. Tetszik a lengyeleknek - tette hozzá a Pável atya.

A latinul és lengyelül tartott istentiszteleten, amelyen csaknem kétezer pap koncelebrált, részt vett Lech Kaczynksi lengyel elnök, Kazimierz Marcinkiewicz kormányfő, valamint a Nobel-békedíjas Lech Walesa volt államfő is.

A katolikus egyházfő látogatást tett az egykori auschwitz-birkenaui haláltáborban, és imádkozott az áldozatok emlékműve előtt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást