eur:
394.24
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Bátyjától kapta el a madárinfluenzát?

Indonéziában a madárinfluenza emberre veszélyes vírusa végzett egy tízéves kislánnyal, aki a hét elején halt meg Bandung városában. Az Egészségügyi Világszervezet közlése szerint a lány 18 éves bátyjánál, aki kedden hunyt el szintén a H5N1-es vírus jelenlétét állapították meg indonéz szakemberek.

Az indonéz család tragédiája kapcsán fölmerült a gyanú, hogy a testvérek esetleg egymástól kapták el a kórt, vagyis hogy a vírus emberről emberre terjedt át. Ez volna az első ilyen eset a madárinfluenza kórtörténetében.

Emiatt az Egészségügyi Világszervezet felkérte a betegség elleni gyógyszert, a Tamiflut gyártó svájci Roche céget, hogy készüljön fel "globális készletek" forgalmazására.

Az újabb halálesettel már 34 halottja van a madárinfluenzának Indonéziában, világszerte 125-en haltak meg a kórban.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×