eur:
395.68
usd:
366.59
bux:
65688.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Egy ország retteg a készülő lövöldözős játéktól

Egy jövőre megjelenő számítógépes játék ellen tiltakoznak a venezuelai politikusok. A Mercenaries 2. - World In Flames című lövöldözős játék helyszíne ugyanis Venezuela, és a dél-amerikai ország elleni zsoldosinvázióról, illetve az azt irányító zsarnok uralmának megdöntéséről szól.

Hugo Chavez venezuelai elnök már régóta azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy országa lerohanására készül. Támogatói szerint a játék célja, hogy támogatást szerezzen egy valódi katonai akcióhoz.

A játékot készítő Los Angeles-i Pandemic Studios a vádakat cáfolva kijelentette: a cég nem kötődik az amerikai kormányzathoz, a játék egyetlen célja a szórakoztatás.

Chris Norris, a cég sajtósa ugyanakkor megjegyezte: tervezőik szeretnek a címlapokról ötletet meríteni.  Hozzátette: az amerikai-venezuelai konfliktus nem feltétlenül vezet katonai összecsapáshoz, de annak lehetősége elég valóságos ahhoz, hogy elhiggyük, akár meg is történhet.

A cég honlapján ráadásul szerepel egy olyan játék is, a Full Spectrum Warrior / Army Training, amelyet a leírás szerint az amerikai hadsereg számára készítettek könnyűgyalogsági kiképzési célokra.

Venezuela és az Egyesült Államok között Chavez elnök hatalomra kerülése óta feszült a viszony, és tovább romlott azóta, hogy a dél-amerikai országban állami ellenőrzés alá vonták az olajipart. Az Egyesült Államok olajszükségletének 15 százalékát ugyanis Venezuela fedezi.

A játékban a katonák célja az, hogy legyőzzék a hataloméhes képzeletbeli zsarnokot, aki a venezuelai olajellátás megzavarásával elindít egy inváziót, amely háborús területté teszi az országot.

Ismael Garcia venezuelai kongresszusi képviselő a készülő játékról azt mondta: az amerikai kormányzat ért ahhoz, hogy miként készítsen pszichológiai terrorkampányával elő olyan dolgokat, amelyeket később esetleg majd megtesz.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×