eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A katonanők nagy részét szexuálisan molesztálják

A brit fegyveres erők kötelékében szolgáló nők kétharmadát molesztálták már szexuálisan - tárta fel a brit védelmi minisztérium jelentése.

A brit fegyveres erők eddigi legrészletesebb ilyen tárgyú vizsgálata szerint a szexizmus és a szexuális visszaélések nagyon gyakoriak a seregben.

A szárazföldi hadsereg, a Királyi Légierő és Haditengerészet tagjaira kiterjedő vizsgálat szerint a 9384 megkérdezett nő közül 6313 vált áldozattá, a női katonák 99 százaléka volt már szexuális visszaélés szemtanúja.

Minden ötödik nőt a közvetlen felettese molesztálta. Az átélt kellemetlenségek miatt 358-an a seregből való kilépést fontolgatják.

Sir Jock Stirrup, a légierő parancsnoka a jelentésre úgy reagált: az eredmények azt mutatják, hogy sürgősen foglalkozni kell a problémával, mert a jelenség a bevethetőséget veszélyezteti.

A vizsgálat azt is feltárta, hogy csak minden huszadik áldozat tett írásos panaszt, mert úgy gondolták, hogy figyelmen kívül hagyják, másrészt attól tartottak, hogy visszavetheti az előmenetelüket.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×