eur:
394.91
usd:
371.5
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

"Meg fogjuk ölni a gyerekeiket"

Az afganisztáni tálibok azzal fenyegették meg a brit kormányfőt, hogy minden, az országba érkező angol katonát lemészárolnak. A The Times brit napilapnak nyilatkozó Mohammad Kaseem Farouqi molla kijelentette: több ezer embert képes bármikor mozgósítani.

"Azt üzenem Tony Blairnek és Nagy-Britanniának, hogy ne küldjék ide a gyerekeiket, mert meggyilkoljuk őket" - üzente a brit miniszterelnöknek Mohammad Kaseem Farouqi molla a The Timesnak adott exkluzív interjújában.

Az afganisztáni tálibok egyik legfőbb vezetője azt is közölte, hogy 2500-3000 embere harcol jelenleg is, de szükség esetén további ezreket képes mozgósítani.

Az afgán lázadók 35 éves vezére, aki egy titokban tartott helyről, műholdas telefonon nyilatkozott a brit napilapnak, hozzátette: több száz iszlám fundamentalista jelentkezett nála öngyilkos merénylőnek.

"Egyelőre azt mondtam nekik, hogy ne robbantsák fel magukat, mivel képesek vagyunk szemtől szemben harcolni. Amikor szükség lesz rájuk, felszólítom őket küldetésük teljesítésére" - közölte Mohammad Kaseem Farouqi molla.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×