eur:
392.86
usd:
368.27
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Magyar zarándokokat is inzultáltak Pozsonyban

Nem volt egyedi eset a szombati pozsonyi idegenvezető-mizéria. Egy hónappal ezelőtt a hírekből ismert turisztikai ellenőr egy zarándok csoportot állított meg, és akart megbüntetni a Szent Márton Dóm előtt - mondta az InfoRádióban a zarándoklat vezetője.

Horváth Zoltán újpesti római katolikus plébános az InfoRádiónak elmondta: április 22-én Újpestről plébániazarándoklatot szerveztek Máriavölgybe, amely egy tradicionális Mária-búcsújáró hely, és Pozsonytól 15 kilométerre fekszik.

A visszaúton megálltak Pozsonyban, hogy megnézzék a Szent Márton-dómot, imádkoztak és énekeltek odabent.

"Miután kijöttünk a dómból, a sétálóutcán odalépett hozzánk a tévében is látott turisztikai felügyelő, mondván: lefilmezett minket, illegális idegenvezetés történt" - emlékezett vissza a történtekre Horváth Zoltán.

A plébános elmondása szerint a férfi semmivel nem indokolta állítását, de megpróbálta megbírságolni őket 2000 euróra, majd rendőrt akart hívni, végül a kezükbe nyomott egy tájékoztatót, hogy hol lehet szlovák idegenvezetőt kérni.

Még kétszáz méteren keresztül követte a zarándokcsoportunkat, de aztán visszament a sétálóutcába - tette hozzá Horváth Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×