A gyilkosok köztük járnak

Infostart
2006. május 23. 10:13
A munkáspárti kormány 1997-es hatalomra kerülése óta napi négy fogoly szökik meg a nagy-britanniai börtönökből - írta a The Sun egy felmérésre hivatkozva.

Az adatok szerint 330 elítélt őrizetből szökött meg, 9.254-en nem tértek vissza az eltávozásról, 3.970-en pedig "visszaéltek" a kint tartózkodási engedélyükkel.

Közülük 393-an a leyhilli nyitott börtönből "sétáltak ki". A meglépett rabok között 22 gyilkos és 7 nemi erőszakért elítélt fogoly volt.

A The Sun emlékeztet arra, hogy Tony Blair miniszterelnök 1997-ben azt ígérte, hogy az új kormány keményen fellép majd a bűn és annak kiváltó okaival szemben.

Nick Clegg, a liberálisok szóvivője a nyilvánosságra hozott adatokat úgy értékelte, hogy azok újabb csapást mérnek majd a közvélemény igazságszolgáltatásba vetett hitére.

A sokkoló adatok nem sokkal azután váltak ismertté, hogy kiderült: Nagy-Britanniában több mint ezer külföldi bűnöző kerülhetett vissza az utcákra, miután letöltötte börtönbüntetését, annak ellenére, hogy 160 esetben a bíró kifejezetten javasolta a kiutasítást.

Így a szigetországban maradhatott többek között három gyilkos, kilenc nemi erőszak elkövetője és öt pedofil is. További részletek itt!