eur:
393.86
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Jelentős állami nyugdíjat kap a megtakarításokról papoló miniszter

Nagy-Britanniában a becslések szerint közel 10 millióan nem takarítanak meg elég pénzt ahhoz, hogy kényelmesen élhessenek nyugdíjas éveikben. John Hutton munkaügyi miniszter őket próbálta nagyobb megtakarításokra ösztönözni. Kiderült azonban, hogy könnyen beszél, hiszen már most jelentős állami nyugdíjra számíthat, pedig még 9 éve van a visszavonulásig.

Nagy-Britanniában ezen a héten jelentik be az elmúlt hatvan év legnagyobb nyugdíjreformját, többek között a nyugdíjkorhatár 65-ről 68 évre emelését. A hét végén egy televíziós interjúban John Hutton munkaügyi miniszter azt hangsúlyozta: a legnagyobb problémát az jelenti, hogy sokan nem raknak félre eleget nyugdíjas éveikre.

Kiderült azonban, hogy míg az átlag brit állampolgár évi 1600 fontos, azaz 624 ezer forintos állami nyugdíjra számíthat, addig John Hutton, bár még csak 51 éves, már most évi 28 ezer fontos, azaz közel 11 millió forintos nyugdíjat vághatna zsebre az adófizetők jóvoltából.

Persze nem csak a munkaügyi miniszter élhet kényelmesen nyugdíjas éveiben az állampolgárok pénzén, a brit kabinet vezető tagjai évi 50 ezer font körüli nyugdíjra számíthatnak, Tony Blair miniszterelnök pedig 123 ezer fontból, azaz mintegy 48 millió forintból gazdálkodhat majd nyugdíjas éveiben, már ha nincs egy fillér más bevétele. Ekkora jövedelemért az átlagembernek 4,7 millió fontot kellene befektetnie.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×