eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Horvát ingatlanbotrány: semmi sem állítja meg a buldózereket

A klímát és a bojlereket szerelik ki azokból az épületekből, amelyeket szabálytalanul építettek fel a horvátországi Vir-szigeten. A magyar tulajdonosok a rendőri biztosítás miatt nem tudják megközelíteni házaikat.

A szigeten 48 ingatlant bontanak le, közülük 18 magyar tulajdonban van. A bontási határozat szerint az épületek a tengerparttól mért 70 méteres sávon belül vannak, ahol tilos az építkezés.

Dunai Péter magyar konzul elmondta: nem sikerült elérni, hogy leállítsák a munkálatokat. Jelenleg az egyik háznak a kerítését bontják, egy másikból pedig a bútorokat pakolják ki.

A konzul úgy tudja, szerdán egy magyar tulajdonú házat bontottak le. A követség továbbra is tárgyal, hogy a magyarok maguk szállíthassák el ingóságaikat - mondta.

A tulajdonosok között számos neves és befolyásos magyar állampolgár van, diplomaták és a gazdasági élet szereplői.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×