eur:
393.87
usd:
364.75
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egyre terjed a madárinfluenza Romániában

Romániában újabb 26 településen mutatták ki a gyorstesztek a madárinfluenza vírusát a baromfiállományban. Húsz fertőzött helység Brassó megyében van, de román sajtóértesülések szerint a kór ma megjelent a szomszédos Szeben megyében is.

A román hatóságok az egész országban szigorítják a járványmegelőző állategészségügyi intézkedéseket és elszigetelik a fertőzött gócokat.

Közben az erdélyi Feketehalomban, a járvány fő fertőző gócában megkezdték a nagyüzemi baromfitelepeken tartott több százezres tyúk- és csirkeállomány megsemmisítését.

Kedden Erdélyben teljes egészségügyi vesztegzár alá helyezték Fogaras városát, miután Brassó megyében és a szomszédos Vrancea megyében is több helyen azonosították a madárinfluenza vírusát.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×