eur:
394.03
usd:
368.72
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Hazudott, nagy bajba kerülhet a képviselő

Véget érhet az egyik legnépszerűbb holland képviselő politikai karrierje, miután a vádak szerint nem mondott igazat a múltját firtató kérdésekre. A több nemzetközi díjjal kitüntetett, szomáliai származású Ayabb Hirsi Ali állítólag hamis történetet adott elő, amikor bevándorolt a németalföldi országba.

Kényszerházasság és zaklatás veszélye - ezekkel indokolta 1992-ben a szomáliai Ayabb Hirsi Ali hollandiai bevándorlási kérelmét. A jelenleg az egyik legnépszerűbb holland politikusnak számító parlamenti képviselő - aki több nemzetközi díjat is kapott bátorságáért és megnyilatkozásaiért - most komoly bajba kerülhet, miután az egyik televíziós társaság kiderítette: annak idején valószínűleg nem mondott igazat.

A holland tévések ugyanis felkutatták a politikusnő Szomáliában élő családját, akik elmondták: egy szó sem igaz abból, amit Ayabb Hirsi Ali állít. A rokonok szerint szó sem volt előre eltervezett kényszerházasságról, ráadásul a politikusnő családja biztonságos, felső-középosztálybeli körülmények között élt Kenyában.

Rita Verdonk holland bevándorlási miniszter - aki ráadásul Ayabb Hirsi Ali párttársa - bejelentette, hogy az ügyben teljes körű kivizsgálást indítanak, mivel "a törvények mindenkire vonatkoznak".

A képviselőnő továbbra is kitart azon állítása mellett, mely szerint esküvője kényszerházasság volt, azt ugyanakkor elismerte, hogy bevándorlási kérelmében hazudott, de szerinte ezzel mindenki tisztában volt, amikor képviselőnek jelölték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×