Tony Blairé a legnagyobb, Gyurcsányé elég kicsi

Infostart
2006. május 10. 12:30
A német kancellár és a brit miniszterelnök Európa legjobban fizetett kormányfője - derül ki egy személyzeti tanácsadó cég kimutatásából. Gyurcsány Ferenc alig egyharmadát kapja annak az összegnek, amit Angela Merkel keres.

Európában a legjobban fizetett politikus Angela Merkel német kancellár és Tony Blair brit miniszterelnök.

A Hay személyzeti tanácsadó cég kimutatást tett közé az uniós kormányfők keresetéről és ebből kitűnik, hogy a sort Tony Blair nyitja meg évi 268 és fél ezer euró fizetéssel, a második helyre - csaknem 50 ezer euróval kevesebb összeggel - Angela Merkel került.

A szlovák kormányfő hajtja a sereget

Az új uniós országok kormányfői a sereghajtók, Gyurcsány Ferenc alig egyharmadát kapja a német kancellár fizetésének. Õt követi Kazsimijezs Marcinkievics lengyel, majd pedig a sor végén alig 40 ezer euróval Mikulas Dzurinda szlovák miniszterelnök - mondta el az InfoRádió németországi tudósítója.

Azonban még a lista élén álló kormányfők is csak egy töredékét viszik haza annak az összegnek, amelyet a gazdasági vezetők és bankelnökök keresnek.

A Deutsche Bank élén álló Ackermann például csaknem ötvenszeresét kapja évente a kancellár fizetésének. Persze hasonló a helyzet az Egyesült Államokban is, ahol George Bush elnök havi fizetése 7 millió forintnak felel meg, míg a jól menő cégek élén álló vezetők ennek legalább tízszeresét viszik haza.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást