eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Hamász miatt távozik az amerikai különmegbízott

Lemondott posztjáról az úgynevezett közel-keleti kvartett különmegbízottja. James Wolfensohn azt mondta: a radikális Hamász vezetésével megalakult palesztin kormány miatt a továbbiakban nem tudja ellátni tavaly április óta betöltött tisztségét.

Az amerikai külügyminiszter közölte: az Egyesült Államok, az Európai Unió, Oroszország és az ENSZ alkotta kvartett elfogadta a lemondást.
Condoleezza Rice hozzátette: a különmegbízott újra elfoglalhatja posztját, ha a palesztin területeken megváltozik a politikai helyzet.

A közel-keleti béketerv megvalósítását egyelőre akadályozza, hogy a palesztin választásokon győztes Hamász nem hajlandó lemondani az erőszakról és elismerni Izrael állam létét.

Ezeknek a feltételeknek a teljesítéséig számos nemzetközi közösség és ország leállította a palesztin kormánynak nyújtott pénzügyi támogatás folyósítását.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×