Még nem tudni milyen adatok kerültek ki a szerverről

Infostart
2006. április 28. 13:37
A szlovák nemzetbiztonsági hivatal cáfolja, hogy államtitkok is kikerültek volna az intézmény honlapjáról, amelyet hackerek törtek fel. Az internetes kalózok azonban úgy nyilatkoztak: egészen "mélyre" jutottak a hivatal szerverében.

Az adatvédelmi biztos szerint nagyobb figyelmet kellett volna szentelni a számítógépes rendszer védelmére - jelentette az InfoRádió pozsonyi tudósítója.

Az ombudsman nyilvános levélben kérte a hivatal vezetőjét: tartsák be az adatvédelmi törvényt, és biztosítsák, hogy bizalmas adatok ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe.

A nemzetbiztonsági hivatal vezetői azt állítják, a kalózok csak a nyilvános zónákhoz jutottak hozzá, államtitkokhoz nem. A hackerek azonban úgy nyilatkoztak, hogy egészen "mélyre" jutottak a szerverben, de nem azért, hogy visszaéljenek az adatokkal.

Szerintük az illetékesek megpróbálják elkendőzni az ügyet, mert kellemetlen bevallaniuk, hogy a titkos adatokat tartalmazó szervert nem védték megfelelően.

Ezt a szakemberek is így látják, és azt is felfoghatatlannak tartják, miként fordulhatott elő, hogy a hivatal rendszergazdája november óta nem ismerte fel a betöréseket.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást