eur:
394.74
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

George Clooney kiállt az erőszak ellen

Emberi jogi szervezetek egyre hangosabban követelik az erőszak beszüntetését, miután a szudáni kormány újabb katonai akciót indított az ország déli részén található Dárfúr ellen. A szervezetek hangját próbálja felerősíteni George Clooney amerikai színész is, aki felemelte a szavát a térségbeli erőszak ellen.

A Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet szerint a szudáni kormány repülőgépekkel és helikopterekkel támadott több települést is az ország déli részén található Dárfúr területén.

Az emberi jogi szervezet szerint a támadások célja a terület konszolidálása, mielőtt véget érnének a Nigériával folytatott tárgyalások.

George Clooney amerikai színész és édesapja a közelmúltban tért vissza egy szudáni tényfeltáró útról és most az erőszak beszüntetésére szólított fel.

Korábban Kofi Annan ENSZ-főtitkár arra tett javaslatot, hogy a hatástalannak bizonyuló afrikai uniós rendfenntartó alakulatokat egy húszezer fős ENSZ-csapat helyettesítse. A javaslatot a szudáni kormány eddig elutasította.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×