Börtönt kaphat a művész, aki gyanús csomagokat hagyott az utcán

Infostart
2006. április 28. 02:32
Akár börtönben is végezheti az a brit művésznő, aki legutóbbi "alkotásával" pánikot keltett Londonban. A művész ugyanis szerdán csomagokat helyezett el az utcán London egyik részén. Újabb robbantásoktól félve a rendőrség a csomagok vizsgálatának idejére le is zárta a területet.

Londonban Hammersmith és Shepherds Bush környékét szerdán le kellett zárnia a forgalom elől a rendőrségnek, miután gyanús csomagokat találtak az utcán. A művésznő, akit a helyszíntől nem messze tartóztattak le, kitartott amellett, hogy a dobozok legújabb installációjának részei.

Ez az "alkotás" több ezer emberben keltett pánikot. Teljesen érthetetlen, hogy tehet valaki ilyet a tavaly júliusi merényletek után - fogalmazott egy terrorista-ellenes szakember. A Scotland Yard "gondatlan, önző és ostoba" cselekedetnek nevezte a művész tettét, és börtönbüntetést kért számára.

Az "installáció" által keltett pánik a rendőrségnek 100 ezer fontjába, vagyis közel 40 millió forintjába került, és mintegy 100 ezer londonit érintő közlekedési fennakadást okozott.