eur:
393.81
usd:
367.68
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Eljárás alatt a tömeggyilkosok

Szerbiában nyolc rendőr ellen indult eljárás, akiket tömeges gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. A vád szerint 1999 márciusában két koszovói albán család 48 tagját ölték meg.

A szerb rendőrség koszovói kegyetlenségei akkor kerültek nyilvánosságra, amikor Szlobodan Milosevic volt elnök bukása után a belgrádi rendőrségi kiképző központ közelében tömegsírt találtak. A sírban csaknem ezer koszovói albán holttestét találták meg - jelentette az InfoRádió újvidéki tudósítója.

Kiderült az is, hogy több mint kétezer albán holttestét szállították annak idején hűtőkocsikkal Szerbiába, ahol tömegsírokban temették el őket. Exhumálásukat már megkezdték, az elkövetők ellen azonban csak most, az események után hét évvel kezdték meg az eljárást.

Az eljárás a szerb csendőrség egykori parancsnokhelyettese és további hét rendőr ellen folyik. Bizonyítékok szerint 48 embert, két családot irtottak ki. Az áldozatok között két-három éves gyermekek és várandós nők is voltak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×