Kairóban a súlyosan sebesült magyar férfi

Infostart
2006. április 25. 13:09
Már a kairói katonai klinikán ápolják a dahabi merénylet magyar sebesültjét - mondta el a kairói magyar nagykövetség munkatársa az InfoRádióban. A budapesti férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Pető Tibor kairói magyar nagykövet közölte: az 53 éves budapesti férfit meglátogatta a nagykövetség munkatársa a katonai klinikán; a súlyos égési sérült állapota "nem stabil".

A nagykövet hozzátette: a robbantások helyszínén még sok azonosítatlan halott és sebesült van, a tapasztalatok szerint az azonosítás hosszú időt vesz majd igénybe.

Pető Tibor tapasztalatai szerint az egyiptomi magyar turisták többsége maradni akar, csak egy család fontolgatja az idő előtti hazautazást.

Az egyiptomi hatóságok szerint a dahabi pokolgépeket valószínűleg előre elhelyezték a helyszínen és időzítő szerkezettel hozták működésbe. Ezzel megdőlni látszik az az első változat, mely szerint öngyilkos merénylők robbantották volna fel a pokolgépeket.

Az Egyiptom keleti részén, az Akabai-öböl partán fekvő Dahabban történt robbantásokban a kedd kora délutáni adatok szerint 18 ember (12 egyiptomi, hat külföldi) halt meg, 62 megsebesült.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nógrádi György
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást