Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ittasan vezetett, letiltották a választási plakátokról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöksége megbüntette Duray Miklós ügyvezető alelnököt: állítólagos ittas vezetésért a politikus lemarad a párt választási plakátjairól.

Duray Miklóst múlt hét kedden állították meg a rendőrök Pozsonyban gyorshajtásért. Az MKP ügyvezető alelnöke elutasította az alkoholtesztet, és bevallotta, hogy néhány órával az utazás előtt ebédre bort is fogyasztott.

A szlovákiai médiumok részletesen tárgyalták az ügyet, valóságos kampány indult Duray Miklós ellen.

A Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöksége hétfő este foglalkozott az üggyel. Korábban többet követelték, hogy Duray Miklóst vegyék le a választási listáról, az elnökség azonban másként döntött.

A politikust büntetésből lehagyják a párt választási plakátjairól és az egyéb kampányanyagokról, a listáról azonban nem kerül le.

Duray Miklós a negyedik helyen szerepel az MKP választási listáján, és a párt legnépszerűbb politikusai közé tartozik.

Büntetés helyett jótékonykodás?

A párt elnöksége felszólította a politikust, hogy azt a bírságot, melyet a kihágásért kapott volna, fordítsa jótékonysági célokra, adományozza például egy gyermekotthonnak.

Bárdos Gyula, az MKP frakcióvezetője szerint az elnökség bölcs döntést hozott, a büntetést a körülményekhez képest megfelelőnek tartja.

Duray Miklós úgy reagált: nem hiszi, hogy ártott a pártnak, és az incidens furcsa körülményei miatt nem tartja kizártnak, hogy egy ellene szervezett összeesküvésről van szó.