Egy eltűnt magyart keresnek Dahabban

InfoRádió / MTI
2006. április 25. 20:11
Legalább egy magyart még keresnek Egyiptomban, ahol hétfőn három robbanás történt Dahab üdülőtelepen. Az egyik detonáció 53 éves magyar sérültje azt mondta: feleségével volt Egyiptomban; a nőt egyelőre nem találják. A magyar sebesültet súlyos égési sérülésekkel a kairói katonai klinikán ápolják.

Az egyiptomi hatóságok legfrissebb adatai szerint a robbanásokban 18-an haltak meg, köztük egy svájci és egy orosz turista valamint, egy német gyermek.

A rendőrség nyolc embert vett őrizetbe a támadásokkal összefüggésben, amelyekért eddig egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget.

A kairói magyar nagykövet korábban az InfoRádióban azt mondta: az áldozatok és a 62 sebesült azonosítását megnehezítette, hogy a turistáknál gyakran semmilyen személyi okmány nincs.

Pető Tibor közölte: a térségben nyaraló magyarok közül egy család fontolgatja, hogy azonnal hazautazik; ők a robbantások közvetlen közelében voltak.

A Külügyminisztérium felhívja az Egyiptomba utazni szándékozó magyar állampolgárok figyelmét, hogy az arab országban nagy a terrorfenyegetettség.