Izrael megfenyegetett egy magas rangú palesztin vezetőt

InfoRádió / MTI
2006. április 21. 09:30
Több izraeli vezető is likvidálással fenyegette meg pénteken a Népi Ellenállási Bizottságok nevű palesztin fegyveres szervezet vezetőjét. Dzsamal Abu Szamhadana magas beosztást kapott a radikális Hamász-kormány belügyminisztériumában.

Az izraeli hadsereg rádiójában egy munkapárti parlamenti képviselő azt mondta: Dzsamal Abu Szamhadana neve továbbra is szerepel a terrortevékenység gyanújával körözött személyek listáján.

Danni Jatom, aki korábban az izraeli hírszerző ügynökség, a Moszad vezetője volt, hozzátette: az említett listán a Hamász-kormány több minisztereire is szerepel.

Az izraeli hatóságok korábban már kétszer próbálták célzott csapással megölni Dzsamal Abu Szamhadanát, akit a palesztin területeken működő különféle milíciák tagjaiból létrehozott új fegyveres testület irányításával bíztak meg.

Az alakulatot azért hozta létre a Hamász vezette kormány, mert a meglevő palesztin biztonsági erők Mahmúd Abbász elnök, a januári választásokon vesztes Fatah vezetőjének fennhatósága alá tartoznak.