eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A királynőt ünnepli Nagy-Britannia

Ezrek köszöntötték II. Erzsébetet 80. születésnapja alkalmából Windsorban. A királynő a város főutcáján találkozott alattvalóival, és köszönetet mondott nekik az ajándékokért.

A brit uralkodóház feje csaknem 20 ezer képeslapot és 17 ezer elektronikus üdvözletet kapott a világ minden tájáról.

II. Erzsébetet 21 ágyúlövéssel köszöntötték, este pedig tűzijáték várja az ünneplőket.

A királynő a kormánytól egy porcelán teáskészletet kapott, amelyet kifejezetten neki készített a staffodrshire-i majolikagyár.

II. Erzsébetet 1926. április 21-én született. 1947-ben ment férjhez, első fia, Károly pedig 1948-ban született. 1953. június 2-án koronázták meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×