eur:
393.97
usd:
369.38
bux:
65756.88
2024. április 23. kedd Béla

Repülőn taxizik a miniszterelnök

Taxiként használják a kormánynak biztosított repülőgépet Tony Blair és miniszterei - legalábbis ezzel vádolták meg a brit miniszterelnököt. Tény, hogy a kormányfő 2002 óta 1,2 millió fontos, azaz több mint 460 millió forintos számlát halmozott fel magánútjai során.

Noha a brit kormány zöldpolitikáját hangoztatja, egy, az információszabadságért küzdő szervezet arra mutatott rá, hogy a kormány tagjai a legrövidebb európai útjukra is repülővel mennek, és még haza is azzal ugranak el.

A miniszterelnök repülőútjai 2002 óta csaknem 1,2 millió fontba, azaz több mint 460 millió forintba kerültek. Tony Blair gyakran külföldi nyaralásaira is a királyi családnak és a kormánynak biztosított géppel ment.

A külügyminiszter például havonta, brüsszeli útjához vette igényben a repülőt, de előfordult, hogy az ország északi részén élő miniszterei is a privátgéppel ugrottak haza.

A Downing Streeten természetesen meg tudták magyarázni a dolgot, annak ellenére, hogy a globális felmelegedésért leginkább a széndioxid kibocsátást tartják a felelősnek. Mint mondták: biztonsági okai vannak annak, hogy a miniszterelnök a magánrepülővel közlekedik.

Azzal mindenki egyetért, hogy a kormánynak szüksége van a gépre a hivatalos ügyek intézéséhez, sokak szerint azonban ez visszaélésekre ad lehetőséget. Ezért pontosabb szabályozást sürgetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×