"Nincs közöm az állítólagosan tervezett budapesti robbantásokhoz"

Infostart
2006. április 13. 14:32
Sátor Lajos, az állítólagos dunaszerdahelyi maffiavezér - aki ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben - levelet írt a pozsonyi Új Szónak, amelyben tagadja, hogy köze van a nemrégen Budapesten tervezett robbantáshoz. A férfi szerint az országos rendőrkapitány-helyettes bosszúhadjáratáról van szó.

Sátor Lajos ellen 2000-ben adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot. Állítólag ő bérelte fel Pápay Tibor bandájának gyilkosait. Szlovákia történetében ez volt a legnagyobb tömegmészárlás: 1999 márciusában a dunaszerdahelyi Fontána bárban kommandósoknak öltözött gyilkosok 113 lövést adtak le. A lövöldözésben tíz ember vesztette életét, köztük a Papa Joe-nak becézett bandafőnök is.

Több forrás szerint Sátor Lajosnak köze volt a budapesti Aranykéz utcában végrehajtott merénylethez is. A férfi a pozsonyi Új Szónak elküldött kétoldalas, számítógépen irt, szlovák nyelvű levelében elhatárolja magát az állítólag Budapesten tervezett robbantásoktól - jelentette az InfoRádió szlovákiai tudósítója.

A rendőrség bosszúhadjárata?


Sátor Lajos szerint mindez az országos rendőrfőkapitány helyettes, Jaroslav Spisiak elmélete. Sátor pszichopatának és jellemtelen alaknak nevezi Spisiakot, akinek egyedüli célja, hogy rács mögé jutassa Õt.

Sátor Lajos azt írja levelében, hogy mindeddig tűrte az ellene irányuló vádakat, most azonban "betelt a pohár" .A rendőrkapitány jellemtelenségéről tanúskodik - olvasható a levélben, hogy a Sátor Lajos elleni harcba nem riadt vissza bevonni a szomszédos Magyarországot sem....

A rendőrség szerint nincs értelme reagálni

A rendőrkapitány-helyettes a lapnak nyilatkozva nem látja értelmét, hogy érdemben reagáljon egy bűnöző vádaskodására, hisz ezzel egy szintre emelne egy maffiózót azokkal, akik kitartóan harcolnak a szervezett bűnözés ellen.

Eddig annyit sikerült megállapítani, hogy a levelet kedden Érsekújvárott adták fel. Szakértők kétségbe vonták, hogy a levelet maga a bujkáló bűnöző írta volna. Az ügyben folytatják a vizsgálatot.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az InfoRádió szlovákiai tudósítójának jelentése
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Összefoglaló a terrorveszélyrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást