eur:
394.62
usd:
369.81
bux:
65734.68
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Szabadon engedték a volt lengyel nagykövetet

Fehéroroszországban kiszabadult a Minszkben letartóztatott volt lengyel nagykövet, akit nem engedélyezett tüntetésen való részvételért 15 nap elzárásra ítéltek.

A minszki lengyel nagykövetség közlése szerint a lengyel férfit a hatóságok kiengedték a kórházból, ahová a letartóztatása után került, és nem kell visszatérnie a börtönbe büntetése hátralévő részének letöltésére.

A volt minszki lengyel nagykövetet március 24-re virradóra vették őrizetbe a fehérorosz hatóságok, és 27-én több száz tüntetővel együtt 15 napi elzárására ítélték, mert ott volt a tömegben, amely Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök újraválasztása ellen tüntetett a szabálytalanságok miatt.

Másnap kórházba kellett szállítani szívpanaszok miatt. Kiszabadításáért határozottan fellépett a lengyel kormány: a varsói külügyminisztérium diplomáciai jegyzéket intézett Minszkhez.

A volt nagykövet szabadlábra kerülése után elmondta, hogy már jól érzi magát, de a letartóztatásakor gyengélkedett, mert megverték.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×