Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Agyonverték, majd megválasztották

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Agyonverték egy falu győztes polgármester-jelöltjét az ukrajnai Krím-félszigeten. A politikust még a választás előestéjén támadták meg, így mire kiderült, hogy megnyerte a választást, belehalt sérüléseibe.

Halálra verték az ukrajnai Krím-félszigeten lévő Mirnij nevű település győztes polgármesterét. Anatolij Szimonyenkót még a március 26-ai választás előestéjén érte a támadás - jelentette az InfoRádió ukrajnai tudósítója.

A politikusra háza előtt támadt két ismeretlen botokkal, illetve baseball-ütőkkel. A polgármester-jelölt a támadás nyomán kómába esett, így mire kiderült, hogy nagy fölénnyel nyerte a választást, belehalt sérüléseibe.

Az őt jelölő Köztársaság Párt helyi szervezete meg van győződve arról, hogy a politikus bérgyilkosság áldozatává vált. Az ügyészség eljárást indított az ügyben.

Mirnij település a Krím-félsziget észak-nyugati részén fekszik egy tó mellett, ahol állítólag az ukrán kormány komoly beruházást tervezett: egy új kikötő létrehozását. A gyilkosságnak a feltételezések szerint köze lehet ehhez a fejlesztési tervhez.

Eközben arról adtak hírt Ukrajnában, hogy Mikolajiv megye egyik településén a választási bizottság elnöknője öngyilkosságot követett el. A nőt felakasztva találták.

A vizsgálat még folyik, de az előzetes feltételezések szerint az öngyilkosság nagy valószínűséggel nem áll kapcsolatban az ukrajnai választásokkal.