Korrupció és sikkasztás: felfüggesztették a miniszterhelyettest

InfoRádió / MTI
2006. március 29. 10:39
Felfüggesztettek tisztségéből a vietnami közlekedési miniszter helyettesét, mert a hatóságok gyanúja szerint korrupcióba és sikkasztásba keveredett. A rendőrség szerint a politikus részrehajlóan döntött állami fejlesztési pénzek odaítéléséről.

A vietnami kormányhivatal egyik tisztségviselője közölte: Phan Van Khai miniszterelnök már alá is írta a közlekedési miniszter helyettesének, Nguyen Viet Tiennek a felfüggesztésére vonatkozó rendeletet. Sajtójelentések szerint ezt a rendőrség kérte előző nap a kormányfőtől.
A miniszterhelyettest azzal gyanúsítják, hogy részrehajlóan döntött állami fejlesztési források odaítéléséről, valamint jogtalanul használt állami autókat.

A politikus cáfolta a vádakat, mondván, hogy felettese döntött a pénzek odaítéléséről. A miniszterhelyettest ugyanakkor a napokban már többször is kihallgatta a rendőrség azzal kapcsolatban, hogy több millió dollárnyi - főleg Japánból származó - külföldi segélyt költöttek el külföldi labdarúgó-mérkőzésekre kötött fogadásokra, luxusautók beszerzésére és földvásárlásokra.